EU-parlamentin keskustelutilaisuus 24.2


Trofeeton EU -ryhmän varapuheenjohtaja Heini Kaasalainen osallistui Euroopan parlamentissa pidettävään keskustelutilaisuuteen liittyen trofeemetsästyksen ajankohtaisiin asioihin lainsäädännön ja rajoitusten näkökulmasta. Tilaisuuden järjesti MEP Neena Gill yhteistyössä Born Free Foundationin kanssa ja se pohjusti syksyllä Etelä-Afrikassa pidettävää CITES-kokousta, johon myös Euroopan komissio osallistuu.

Keskeisenä aiheena tilaisuudessa oli Euroopan rooli trofeemetsästysliiketoiminnassa. Eurooppa tunnustetaan trofeiden ja muiden villieläintuotteiden tuonnin ja viennin merkittäväksi kohde -ja kauttakulkualueeksi sekä niiden lähteeksi. Born Free Foundationin mukaan EU-alueelle tuotiin vuosina 2005–2014 lähes 114 000 trofeeta, joista yleisimpiä olivat norsu-, sarvikuono-,leopardi-, ja leijonatrofeet. EU ei aio sivuuttaa omaa rooliaan asian globaalin ratkaisun löytämisessä, ja keskustelut keinoista jatkuvat.

Keskustelutilaisuuden jälkeen 26.2. Euroopan komissio julkisti toimintasuunnitelman kansainvälisen villieläinkaupan hillitsemiseksi. Lisää aiheesta on luettavissa täällä.

Keskustelutilaisuus trofeemetsästyksestä Brysselissä 24.2.16

Tapaaminen Brysselissä helmikuussa 2016. Kuva: Heini Kaasalainen