Blood Lions Helsingissä 11.5.


Elokuvanäytös ke 11.5.2016: Blood Lions
Eduskunnan kansalaisinfo, klo 14:30-16:30

Tervetuloa katsomaan leijonien trofeemetsästystä ja metsästysturismia käsittelevää dokumenttielokuvaa. Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä elokuvan koko versio. Elokuvaa on esitetty muun muassa Euroopan parlamentissa ja muutamissa muissa kansallisissa parlamenteissa.

Blood Lions -elokuvassa tutustutaan miljoonabisnekseen, jossa leijonia kasvatetaan metsästettäväksi Etelä-Afrikassa. Eteläisessä Afrikassa käy vuosittain tuhansia amerikkalaisia ja eurooppalaisia turisteja, joiden tärkeimpänä tavoitteena on ampua uhanalaisen eläinlajin edustaja ja ottaa siitä mukaan trofee eli metsästysmuisto. Arvostetun ympäristöjournalistin Ian Michlerin ja amerikkalaisen metsästäjän Rick Swazeyn johdolla dokumentissa selvitetään, onko trofeekasvatusta ja -metsästystä puolustavissa argumenteissa perää.

Tilaisuuden järjestää eduskunnan eläinsuojeluryhmä yhteistyössä eläinsuojelujärjestöjen Trofeeton EU -ryhmän kanssa.

Elokuvan traileri on nähtävissä täällä. Lisätietoja elokuvasta täältä. TFEU -työryhmän puheenjohtaja Birgitta Wahlbergin tilaisuudessa pitämä puhe luettavissa täältä.

Ohjelma

14:30 Tilaisuuden avaus

Eläinsuojeluryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja Emma Kari ja Trofeeton EU -työryhmän puheenjohtaja Birgitta Wahlberg

14:40 Blood Lions (84 min)

16:05 Paneelikeskustelu: Onko trofeemetsästys tätä päivää?

Keskustelemassa ainakin eduskunnan eläinsuojelukerhon pj Ritva Elomaa ja eduskunnan ympäristö- ja luontoryhmän pj Pertti Salolainen sekä molempien ryhmien varapuheenjohtajana toimiva Emma Kari. 

16:30 Tilaisuus päättyy

Tervetuloa!

 

 

3 thoughts on “Blood Lions Helsingissä 11.5.

  1. Ehdottomasti kielletävä, ei ole tätä päivää .

  2. Metsästys saa aina vaan sairaampia piirteitä.

    • I guess finding useful, reliable inofomatirn on the internet isn’t hopeless after all.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *